class 12 TOP 20 English Textual Grammar

দ্বাদশ শ্রেণী ইংরেজি বিষয়

Textual Grammar

3. I assure you that his lower jaw is shorter than the upper. (Change the Degree of comparison)
Ans. I assure you that his upper jaw is not as short as the lower jaw

4. I shall try to be brief. (Negative)                                                                                                    Ans. I shall not try to be elaborate

5. What a pleasure, my son (Assertive)
Ans. It is a great pleasure my son

6. You must realise that squeezer is overshot. (Use the noun form of the underlined word)
Ans. You must have the realization that squeezer is overshot

7. I’m the most unhappy of men. (Positive Degree)
Ans. No other man is as unhappy as I’m.

8. He is the best dog in district. (Comparative Degree)
Ans. He is better than any other dog in district

9. It’s cold and I’m trembling all over. (Simple Sentence)
Ans. It is being cold, I’m trembling all over

10. The very worst of all is the way I sleep. (Positive Degree)
Ans. No other thing of all is as bad as the way I sleep.

11. Squeezer is better than Guess. (Positive Degree)
Ans. Guess is not as good as Squeezer

12. I’ve come to you honoured Stepan Stepanovitch, to trouble you with a request. (Complex Sentence)
Ans. I’ve come to yöu honoured Stepan Stepanovitch with a request which will trouble you.

13. He is the best dog in the district for all that. (Degree change)
Ans. No other dog in the district is as good as him for all that

14. How much hay have you stacked? (Change the voice)
Ans. How much hay has been stacked by you?

15. I don’t want to give up anything of mine. (Change voice)
Ans. Anything of mine is not wanted to be given up by me

16. Chubukov said, “Can you be going anywhere, my treasure”? (Speech change)
Ans. Chubukov asked Lomov affectionately if he was going anywhere.

17. Natalya said, I’ve nothing that those hunters argue knowleast. (Change the mode of most who narration)
Ans. Natalya said hat she had noticed that those hunters argued most who knew least

19. Don’t go round and round it. Split it out.(Simple Sentence)
Ans. Instead of going round and round, split it out

20. You call my land yours. Then you want me to talk to you calmly. (joininto Compound and Simple)
Ans. Compound You çalled my land yours and then you want me to talk to you calmly Simple After calling my land yours, you want me to talk to you calmly.

 

অন্যান্য বিষয়গুলির জন্য এই ওয়েবসাইট টা ভালো করে দেখুন – wbanswer.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *